Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı –) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı –) Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
- Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
- Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
- Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
- Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder