Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
Kreması için;
- 2, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
Profiterol Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini oyup kaynatıyoruz.
- Daha sonra bir su bardağı unu ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocağı kapatıp 10-15 dakika hamurun soğumasını bekliyoruz.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yediriyoruz. (yumurtaları tek tek kırıp yedirmemiz gerekiyor. Birini iyice hamura yedirmeden diğer yumurtayı kesinlikle kırmıyoruz) yumurtalarımızı iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmamız önemli. Yumurtalarımızı hamura yedirip iyice karıştırdıktan sonra hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Hamurumuz dinlendikten sonra pişirme kısmına geçebiliriz.Yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsimize koyuyoruz. (elinizle şekillendirmeye çalışmayın)
- Hamurların arasında 2-3 cm boşluk olmasına dikkat edelim çünkü kabaracak.
- Daha önceden 180°’de ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlıyoruz. Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz.
- Şimdi sıra geldi kremayı profiterol hamuruna doldurmaya.Profiterolün hamurlarını ikiye bölerek veya varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurup tepsiye diziyoruz.
- Üzerine çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsuunn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder