2 Ocak 2021 Cumartesi

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1, 5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini oyup kaynatıyoruz.
  2. Daha sonra bir su bardağı unu ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Ocağı kapatıp 10-15 dakika hamurun soğumasını bekliyoruz.
  4. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yediriyoruz. (yumurtaları tek tek kırıp yedirmemiz gerekiyor. Birini iyice hamura yedirmeden diğer yumurtayı kesinlikle kırmıyoruz) yumurtalarımızı iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmamız önemli. Yumurtalarımızı hamura yedirip iyice karıştırdıktan sonra hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
  6. Hamurumuz dinlendikten sonra pişirme kısmına geçebiliriz.Yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsimize koyuyoruz. (elinizle şekillendirmeye çalışmayın)
  7. Hamurların arasında 2-3 cm boşluk olmasına dikkat edelim çünkü kabaracak.
  8. Daha önceden 180°’de ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  9. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlıyoruz. Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz.
  10. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Şimdi sıra geldi kremayı profiterol hamuruna doldurmaya.Profiterolün hamurlarını ikiye bölerek veya varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurup tepsiye diziyoruz.
  12. Üzerine çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsuunn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder