Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk kıyması (İsteğe bağlı dana kıyma da kullanabilirsiniz)
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı reyhan
- 1 yemek kaşığı kuru maydanoz (Taze de kullana bilirsiniz)
- 1 tane yumurta
- Kıymayla eşit olacak şekilde bulgur
- 4 yemek kaşığı salça
- Göz kararı su
Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi Yapılışı
- Yukarda saydığımız bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Daha sora ılık suyla yoğurmaya başlıyoruz. Bu işlem yaklaşık 20 dk sürüyor.
- Daha sonra köftelerimizi yuvarlama ya başlıyoruz.
- Yuvarladığımız köfteleri baş parmağı ve işaret parmağımız arasında yuvarlayıp iki parmağınızla bastırarak şekil veriyoruz.
- Bütün köfteler bittikten sonra ayrı bir kap içerisine sıvı yağımızı koyup salçamızı kavuruyoruz.
- Üzerine suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 5 dk sonra köftelerimiz ekleyip 10 dakika da öyle pişirip daha sonra servis ediyoruz Afiyet olsun arkadaşlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder