2 Ocak 2021 Cumartesi

Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi

 

Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk kıyması (İsteğe bağlı dana kıyma da kullanabilirsiniz)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı reyhan
  • 1 yemek kaşığı kuru maydanoz (Taze de kullana bilirsiniz)
  • 1 tane yumurta
  • Kıymayla eşit olacak şekilde bulgur
  • 4 yemek kaşığı salça
  • Göz kararı su

Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi Yapılışı

  1. Yukarda saydığımız bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. Daha sora ılık suyla yoğurmaya başlıyoruz. Bu işlem yaklaşık 20 dk sürüyor.
  3. Daha sonra köftelerimizi yuvarlama ya başlıyoruz.
  4. Yuvarladığımız köfteleri baş parmağı ve işaret parmağımız arasında yuvarlayıp iki parmağınızla bastırarak şekil veriyoruz.
  5. Bütün köfteler bittikten sonra ayrı bir kap içerisine sıvı yağımızı koyup salçamızı kavuruyoruz.
  6. Üzerine suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
  7. Kaynamaya başlayınca 5 dk sonra köftelerimiz ekleyip 10 dakika da öyle pişirip daha sonra servis ediyoruz Afiyet olsun arkadaşlar 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder