Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
Püre İçin
- 4 orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
İç Harç
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 100-150 gram kıyma
- 1 kapya biber
- 1-2 adet sivri biber
- 250 gram mantar
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Zeytinyağ
Beşamel Sos
- 3 silme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Biraz tuz ve karabiber
Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesler haşlanır ve püre hazırlanıp bir kenara alınır.
- Daha sonra uygun genişçe bir tavada kıyma, soğan ve sarımsaklar önden 10 dakika kadar kavrulsun sırayla kapya, yeşil biber eklenir.
- 5-10 dakika daha piştikten sonra mantarlar eklenir suyunu çekene kadar pişirin ve hafif soğuması için bir kenara alın.
- Uygun bir tencerede tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavurun ve sütü ekleyin kıvam alana kadar sürekli karıştırın en son damak zevkine göre tuz ve karabiber ekleyin.
- Fırını 180 derecede ısıtın ve bir fırın kabının içine tabanda püre ortada iç harç ve en üste beşamel sos olacak şekilde döşeyin.
- İsterseniz en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. Yemeğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim veee afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder