1 Ocak 2021 Cuma

Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi

 

Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

Püre İçin

  • 4 orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

İç Harç

  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100-150 gram kıyma
  • 1 kapya biber
  • 1-2 adet sivri biber
  • 250 gram mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağ

Beşamel Sos

  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • Biraz tuz ve karabiber

Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler haşlanır ve püre hazırlanıp bir kenara alınır.
  2. Daha sonra uygun genişçe bir tavada kıyma, soğan ve sarımsaklar önden 10 dakika kadar kavrulsun sırayla kapya, yeşil biber eklenir.
  3. 5-10 dakika daha piştikten sonra mantarlar eklenir suyunu çekene kadar pişirin ve hafif soğuması için bir kenara alın.
  4. Uygun bir tencerede tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavurun ve sütü ekleyin kıvam alana kadar sürekli karıştırın en son damak zevkine göre tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Fırını 180 derecede ısıtın ve bir fırın kabının içine tabanda püre ortada iç harç ve en üste beşamel sos olacak şekilde döşeyin.
  6. İsterseniz en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. Yemeğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim veee afiyet olsun 🌷🌷

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder