Sarımsaklı-Körili Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yassı spagetti ( filiz markasına ait)
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su yada tavuk suyu
- 4 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağ, sıvı yağ
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- kaşar peyniri
Sarımsaklı-Körili Demleme Makarna Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ince kıyılmış sarımsakları yağda kavuşuyoruz.
- Kavurma işlemi bitince süt ve suyu ekliyoruz.
- Biraz karıştırıp köri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bu aşamadan sonra makarnalar eklenip tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılıyor.
- Ara sıra karıştırabilirsiniz. Son olarak pişen makarnamıza kaşar peynirini rendelenmiş yada küp küp doğranmış şekilde atıp karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
- Kaşarlar eridikten sonra sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder