1 Ocak 2021 Cuma

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 domates (üzeri için)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 500 gram kuşbaşı et

Sosu için;

  • 2 kaşık salça
  • 2 bardak et suyu (yoksa normal su)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Evvela etler düdüklüye alınıp 2 bardak su eklenir, düdüğü öttükten sonra 15 dk pişirilir, ardından patlıcanlar küp doğranıp kızartılır.
  2. Dondurucumuzda kızarmış patlıcan, çiğden biberler olduğu için biz bu şekilde kullandık.
  3. Piyazlık doğranmış soğanlar, zeytin yağı koyduğumuz tavaya alınarak ocağa konulur.
  4. Sarımsak da doğranıp içerisine atılıp kavrulur.
  5. Sırasıyla biberler ardından da kızartmış olduğumuz patlıcanlar eklenir.Güzelce kavrulur.
  6. Üzerine pişen etlerimiz susuz eklenir. Hepsi iyice kavrulur.
  7. Güveçlere pay edilir.
  8. Sonrasında et suyuna baharatlar ve tuz karıştırılır.
  9. Güveçlere paylaştırdığımız yemeğin üzerine sos dökülür.
  10. Biber ve domates ile süslenir.
  11. 180 derece fırında domates ve biberler kızarana dek pişirilir. Bu harika lezzeti mutlaka deneyin 😋🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder