Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3-4 adet yeşil biber
- 1-2 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 domates (üzeri için)
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 500 gram kuşbaşı et
Sosu için;
- 2 kaşık salça
- 2 bardak et suyu (yoksa normal su)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı
- Evvela etler düdüklüye alınıp 2 bardak su eklenir, düdüğü öttükten sonra 15 dk pişirilir, ardından patlıcanlar küp doğranıp kızartılır.
- Dondurucumuzda kızarmış patlıcan, çiğden biberler olduğu için biz bu şekilde kullandık.
- Piyazlık doğranmış soğanlar, zeytin yağı koyduğumuz tavaya alınarak ocağa konulur.
- Sarımsak da doğranıp içerisine atılıp kavrulur.
- Sırasıyla biberler ardından da kızartmış olduğumuz patlıcanlar eklenir.Güzelce kavrulur.
- Üzerine pişen etlerimiz susuz eklenir. Hepsi iyice kavrulur.
- Güveçlere pay edilir.
- Sonrasında et suyuna baharatlar ve tuz karıştırılır.
- Güveçlere paylaştırdığımız yemeğin üzerine sos dökülür.
- Biber ve domates ile süslenir.
- 180 derece fırında domates ve biberler kızarana dek pişirilir. Bu harika lezzeti mutlaka deneyin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder