Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sos için;
- 2 yumurta
- 1 paket krema
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartmatozu
- 2 yemek kaşığı un
İçi için;
- 300 gram beyaz(tulum)peynir
- Yarım kg ıspanak ayıklanmış yıkanmış
Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi Yapılışı
- Sosumuzu hazırlayalım öncelikle.
- Yumurta, sıvı yağ, krema, yoğurt, süt, un, kabartmatozu.Hepsini çukur bir kapta tel çırpıcıyla iyice çırpalım.Koyu ayran kıvamlı bir sos olacak.
- Yıkanmış olan ıspanakları ince ince doğrayalım az tuzla ovalım.
- Beyaz peyniri ufalayalım ıspanağa karıştıralım eğer ıspanak sulanmışsa suyunu süzelim.
- Yufkanın birini tezgaha yayalım. Üzerine sostan iki kepçe kadar yufkaya döküp yayalım.
- Ispanağın yarısını yufkanın heryerini kaplayacak şekilde yayın.
- İkinci yufkayı aynı şekilde üzerine kapatalım.
- Bir elinizle yufkanın bir ucundan diğer elimizlede karşı ucundan tutarak büzüştüre büzüştüre yufkanın iki ucunu tam ortada toplayın.
- Resimlerde göreceksiniz dört parmak eminde uzun kesip uzun bir yufka şeridi elde edeceksiniz.
- Dört parmak eninde dilimlemiş olduğum börek parçalarını yağlamış yasa yağlı kağıdın üzerine sıkıştırmadan yan yana koyalım.
- Kalan iki yufka yı da aynı şekilde yapalım.
- Kalan sosu böreklerin heryerini kaplayacak şekilde yayalım.
- 180 derecede 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Dilimleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder