1 Ocak 2021 Cuma

Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi

 

Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 2 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartmatozu
  • 2 yemek kaşığı un

İçi için;

  • 300 gram beyaz(tulum)peynir
  • Yarım kg ıspanak ayıklanmış yıkanmış

Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sosumuzu hazırlayalım öncelikle.
  2. Yumurta, sıvı yağ, krema, yoğurt, süt, un, kabartmatozu.Hepsini çukur bir kapta tel çırpıcıyla iyice çırpalım.Koyu ayran kıvamlı bir sos olacak.
  3. Yıkanmış olan ıspanakları ince ince doğrayalım az tuzla ovalım.
  4. Beyaz peyniri ufalayalım ıspanağa karıştıralım eğer ıspanak sulanmışsa suyunu süzelim.
  5. Yufkanın birini tezgaha yayalım. Üzerine sostan iki kepçe kadar yufkaya döküp yayalım.
  6. Ispanağın yarısını yufkanın heryerini kaplayacak şekilde yayın.
  7. İkinci yufkayı aynı şekilde üzerine kapatalım.
  8. Bir elinizle yufkanın bir ucundan diğer elimizlede karşı ucundan tutarak büzüştüre büzüştüre yufkanın iki ucunu tam ortada toplayın.
  9. Resimlerde göreceksiniz dört parmak eminde uzun kesip uzun bir yufka şeridi elde edeceksiniz.
  10. Dört parmak eninde dilimlemiş olduğum börek parçalarını yağlamış yasa yağlı kağıdın üzerine sıkıştırmadan yan yana koyalım.
  11. Kalan iki yufka yı da aynı şekilde yapalım.
  12. Kalan sosu böreklerin heryerini kaplayacak şekilde yayalım.
  13. 180 derecede 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  14. Dilimleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder