Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 şişe soda
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
- Süt, yumurta ve sıvı yağı derin bir kasede iyice çırpalım. Yağladığımız tepsiye bir adet yufkayı kenarlarından sarkıtarak serelim.
- Üzerine her yerine gelecek şekilde sostan gezdirelim.
- İkinci yufkayı büzdürerek tepsinin içine yerleştirelim, tekrar sos gezdirelim.
- Ayrı bir kasede hazırladığımız peynir maydanoz karışımının yarısını yufkaların üzerine serpiştirelim.
- Daha sonra tekrar yufka tekrar sos tekrar yufka tekrar sos, peynir maydanoz karışımının geri kalanını serpiştirelim.
- Tekrar yufka tekrar sos yapıp, kenarlardan sarkan yufkayı da üzerine kapatıp, böreğimizi bıçakla dilimleyelim.
- Dilimlediğimiz böreğin üzerine her yerine gelecek şekilde sodamızı gezdirelim.
- Kalan sosumuzun içine bir yumurta daha koyup çırpalım ve böreğimizin üzerine sürelim ve buzdolabında 2 saat kadar bekletip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Buzdolabında 2 saat bekletin ki sosu tamamen içine çekip kabarmış bir böreğimiz olsun.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder