2 Ocak 2021 Cumartesi

Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi

 

Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şu bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su

Sos için;

  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Kaşar, sucuk ( kaşar sucuk olmasa da olur isteyen ne varsa evde ekleyebilir)

Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi Yapılışı


  1. Hamuru yoğurup 30 dakika mayalansın bekleyelim. ( şeker ve maya ılık suyun içine koyup 10 dakika bekle sonra diğer malzemeleri ekle yoğur).
  2. Robotta sosun malzemelerinin hepsini ekle ve çektir.
  3. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp merdaneyle yada oklava ile açalım.
  4. Ne çok ince ne çok kalın. Keselim el içi büyüklükte tepsiye dizip sosu sürelim.
  5.  Fırına atalım 10 dakika pişsin ( önceden ısıtılmış 200 derece fırında ).
  6. Sonra fırından alıp üzerine kaşar ve sucuğu ekleyip fırına sürelim 5 dakika sonra alalım. Afiye olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder