Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şu bardağı yoğurt
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
Sos için;
- 2 domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- Kaşar, sucuk ( kaşar sucuk olmasa da olur isteyen ne varsa evde ekleyebilir)
Kahvaltılık Soslu Açma Tarifi Yapılışı
- Hamuru yoğurup 30 dakika mayalansın bekleyelim. ( şeker ve maya ılık suyun içine koyup 10 dakika bekle sonra diğer malzemeleri ekle yoğur).
- Robotta sosun malzemelerinin hepsini ekle ve çektir.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp merdaneyle yada oklava ile açalım.
- Ne çok ince ne çok kalın. Keselim el içi büyüklükte tepsiye dizip sosu sürelim.
- Fırına atalım 10 dakika pişsin ( önceden ısıtılmış 200 derece fırında ).
- Sonra fırından alıp üzerine kaşar ve sucuğu ekleyip fırına sürelim 5 dakika sonra alalım. Afiye olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder