2 Ocak 2021 Cumartesi

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi

 

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 160 gram oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı esmer şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un (2 su bardağından sonra azar azar ekleyin)

Süsleme için

  • Şeker hamuru
  • Glazür
  • Pudra şekeri (sadece pudra şekeri de olabilir diğer malzemeler şart değil)

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi Yapılışı

  1. Margarin şeker ve pekmezi özleşene kadar elinizle karıştırın.
  2. Mikser çok sıçratıyor denedim çünkü. O yüzden elinizle karıştırın.
  3. Tarçın, karanfil ,zencefil ,kabartma tozu ,vanilya ve unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  4. Yumuşak ele yapışmayan kıvam alınca un eklemeyi bırakın.
  5. Bir saate yakın buzdolabında dinlendirin.
  6. İki yağlı kağıt arasında bir parmak kalınlığında açıyoruz.
  7. Kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  8. 160 derece ısınmış fırında 7-8 dakika pişiriyoruz.
  9. Tamamen soğuyunca üzerini süslüyoruz.
  10. Dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz, şeker hamuru, pudra şekeri yada galzür ile süslenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder