Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 160 gram oda ısısında yumuşamış margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı esmer şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz karanfil
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2, 5-3 su bardağı un (2 su bardağından sonra azar azar ekleyin)
Süsleme için
- Şeker hamuru
- Glazür
- Pudra şekeri (sadece pudra şekeri de olabilir diğer malzemeler şart değil)
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi Yapılışı
- Margarin şeker ve pekmezi özleşene kadar elinizle karıştırın.
- Mikser çok sıçratıyor denedim çünkü. O yüzden elinizle karıştırın.
- Tarçın, karanfil ,zencefil ,kabartma tozu ,vanilya ve unu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Yumuşak ele yapışmayan kıvam alınca un eklemeyi bırakın.
- Bir saate yakın buzdolabında dinlendirin.
- İki yağlı kağıt arasında bir parmak kalınlığında açıyoruz.
- Kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- 160 derece ısınmış fırında 7-8 dakika pişiriyoruz.
- Tamamen soğuyunca üzerini süslüyoruz.
- Dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz, şeker hamuru, pudra şekeri yada galzür ile süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder