Tavuklu Kreprepp Tarifi İçin Malzemeler
Krep için:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)
İç harcı için:
- Bir parça tavuk göğsü
- 1 küçük soğan
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- 10 adet mantar
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz baharatlar
- Bir kase kaşar rende
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Tavuklu Kreprepp Tarifi Yapılışı
- Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
- Hafif yağladığımız krep tavasında arkalı önlü pişirelim.
- İç harç için tavaya yağı alıp küp küp doğranmış soğanları kavuralım.
- İnce ince doğradığımız biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Küp küp kestiğimiz tavuk göğsünü ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son mantarları da ekleyip rengi değişene kadar karıştıralım tuzu baharatı ekleyip kapatalım.
- Çok az kaşar rendesi ekleyip kenara alalım.
- Daha sonra beşamel sos için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı unu tavaya alıp iyice kavuralım.
- Kokusu çıkan una 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Göz göz olduğunda tuzu ve karabiberi ekleyip kapatalım.
- Hazırladığımız krepi düz bir zemine yerleştirelim içine tavuklu iç harçtan koyalım en son üstüne kaşar rendesi ekleyip sarma mantığıyla saralım.
- Fırın tepsisine yerleştirelim. Hazırladığımız krep sarmaların üzerine beşamel sostan gezdirelim ve 170 derece fırına.
- Gönderelim. Biraz kızardıktan sonra üzerlerine bi kaşar ilavesi yapıp kaşarlar eriyene kadar fırında pişirelim.
Veeeeeee şahaneler ötesi akşam yemeği hazır .
Ben yanına patates salatası yaptım harika bi menü oldu.
Herkese afiyet olsun !.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder