2 Ocak 2021 Cumartesi

Tavuklu Kreprepp Tarifi

 

Tavuklu Kreprepp Tarifi İçin Malzemeler

Krep için:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

İç harcı için:

  • Bir parça tavuk göğsü
  • 1 küçük soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 10 adet mantar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz baharatlar
  • Bir kase kaşar rende

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz karabiber

Tavuklu Kreprepp Tarifi Yapılışı

  1. Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
  2. Hafif yağladığımız krep tavasında arkalı önlü pişirelim.
  3. İç harç için tavaya yağı alıp küp küp doğranmış soğanları kavuralım.
  4. İnce ince doğradığımız biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Küp küp kestiğimiz tavuk göğsünü ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. En son mantarları da ekleyip rengi değişene kadar karıştıralım tuzu baharatı ekleyip kapatalım.
  7. Çok az kaşar rendesi ekleyip kenara alalım.
  8. Daha sonra beşamel sos için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı unu tavaya alıp iyice kavuralım.
  9. Kokusu çıkan una 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  10. Göz göz olduğunda tuzu ve karabiberi ekleyip kapatalım.
  11. Hazırladığımız krepi düz bir zemine yerleştirelim içine tavuklu iç harçtan koyalım en son üstüne kaşar rendesi ekleyip sarma mantığıyla saralım.
  12. Fırın tepsisine yerleştirelim. Hazırladığımız krep sarmaların üzerine beşamel sostan gezdirelim ve 170 derece fırına.
  13. Gönderelim. Biraz kızardıktan sonra üzerlerine bi kaşar ilavesi yapıp kaşarlar eriyene kadar fırında pişirelim.

Veeeeeee şahaneler ötesi akşam yemeği hazır 😍.

Ben yanına patates salatası yaptım harika bi menü oldu.

Herkese afiyet olsun !.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder