2 Ocak 2021 Cumartesi

Donuts Tarifi

 

Donuts Tarifi İçin Malzemeler

Donuts Hamuru İçin

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • kızartmak için sıvı yağ

Süslemek İçin

  • Beyaz ve sütü çikolata.
  • Fondon İçin
  • 1 yumurta beyazı
  • 50-250 gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı
  • Su (Eğer lazım olursa)

Donuts Tarifi Yapılışı

  1. Donuts hamuru ile başlayalım ilk önce bir kasede sütü ve kuru mayayı karıştıralım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  2. Üzerine yumurta, margarin, şeker ve vanilya’yı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ilave edelim, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  4. Hamurumuz bu şekilde 1 saat mayalamayı bırakalım.
  5. 1 saat sonra, hamurun mayası indirelim, merdane yardımıyla açalım ve bir bardakla şekilendirelim.
  6. Elde edilen donutler, bezin üzerine koyalım başka bir bezle üstüne kapatalım, ve bu şekilde yaklaşık 30-45 dakika dinlenmeye bırakalım (Yine kabaracaklar)
  7. Artık donetlerimiz her iki tarafta kızartalım (Yağ fazla sıcak olmasın yoksa donetler içi pişmez)
  8. Fondon yapımı için bir kasede yumurta beyazı çırpılır üzerine limon suyu koyup karıştıralım ve azar azar pudra şekeri ekleyelim.
  9. Fondon kıvamı cıvık olmaz biraz koyu olur, ama eğer çok koyu olursa bir tatlı kaşığı su ile açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder