Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket ınstat maya
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Un
Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tuz, toz şeker, maya ve 2 bardak kadar unu hamuru yoğuracağınız kaba alın karıştırın.
- Daha sonra ortasını açıp içine sıvı yağı, ılık su ve sütü dökün elinizle yavaş yavaş karıştırıp bir yandan da un ilavesi yapın.
- Ele yapışmayan toparlanmış bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin yumuşak bir hamur olacak.
- Daha sonra mayalanması için sıcak bir yere koyup üstünü örtün. Hamur iki katı olana kadar bekleyin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp kenara koyun.
- Üstünü tekrar örtün altına un serpmeyi unutmayın.
- Resimlerde benim bezeler büyük görünebilir çünkü hala mayalanmaya devam ediyordu.
- Daha sonra oklava ya da merdane yardımı ile bezeleri açmaya başlayın.
- Çok da ince ya da kalın olmasın. Kullanacağınız tava büyüklüğünde açmaya özen gösterin.
- Diğer yandan da varsa ocak üstü sacınız onda da pişirebilirsiniz. Yoksa da büyük bir tavada pişirin.
- Tava iyice ısınsın orta ateşte. Alevi fazla olursa pişmeden yanacaktır.
- Az olursa kuruyacaktır. Bu yüzden orta ateş en iyisi açtığınız lavaşları arkalı önlü göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz ekmeklerin üzerini örtmeyi unutmayın.
- Hepsi bitince istediğiniz her türlü yemeğe eşlik edebilecek bir lezzetle bu yüzden her şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder