2 Ocak 2021 Cumartesi

Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi

 

Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket ınstat maya
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Un

Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tuz, toz şeker, maya ve 2 bardak kadar unu hamuru yoğuracağınız kaba alın karıştırın.
  2. Daha  sonra ortasını açıp içine sıvı yağı, ılık su ve sütü dökün elinizle yavaş yavaş karıştırıp bir yandan da un ilavesi yapın.
  3. Ele yapışmayan toparlanmış bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin yumuşak bir hamur olacak.
  4. Daha sonra mayalanması için sıcak bir yere koyup üstünü örtün. Hamur iki katı olana kadar bekleyin.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp kenara koyun.
  6. Üstünü tekrar örtün altına un serpmeyi unutmayın.
  7. Resimlerde benim bezeler büyük görünebilir çünkü hala mayalanmaya devam ediyordu. 😉
  8. Daha sonra oklava ya da merdane yardımı ile bezeleri açmaya başlayın.
  9. Çok da ince ya da kalın olmasın. Kullanacağınız tava büyüklüğünde açmaya özen gösterin.
  10. Diğer yandan da varsa ocak üstü sacınız onda da pişirebilirsiniz. Yoksa da büyük bir tavada pişirin.
  11. Tava iyice ısınsın orta ateşte. Alevi fazla olursa pişmeden yanacaktır.
  12. Az olursa kuruyacaktır. Bu yüzden orta ateş en iyisi😉 açtığınız lavaşları arkalı önlü göz göz oluncaya kadar pişirin.
  13. Pişirdiğiniz ekmeklerin üzerini örtmeyi unutmayın.
  14. Hepsi bitince istediğiniz her türlü yemeğe eşlik edebilecek bir lezzetle bu yüzden her şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder