Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- isteğe göre limon kabuğu
Sosu için;
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip biraz çırpalım.
- Daha sonra unu eleyerek ekleyelim.
- Kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpalım.
- Kekimizi borcama döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Sos malzemelerini bir tencereye alıp güzel bir şekilde pişirelim.
- Pişen kekimizi çıkarıp dilimleyelim.
- Pişen sıcak sosumuzu fırından çıkarıp kestiğimiz sıcak kekin her yerine dökelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra servise hazır.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder