Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 25-30 tane küçük dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) çay bardağından fazla zeytinyağı
- 2 tane soğan
- 1 paket kuş üzümü
- İsteğe göre fıstık veya ceviz ( ikisini karışık kullandım)
- 3 kaşık domates konservesi(yazdan yaptığım) veya 1 tane domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- Az karabiber
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- Soğanlar ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.
- Rendelenmiş domates ilave edilip birkaç kez çevrilir.
- Pirinç ve salçası ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
- Sıcak suyu döküp, tuzu ilave edilir.
- Kapağını kapatıp, ocağı kısıp 1-2 dk beklettikten sonra ocak kapatılır.
- Ayrı bir tavada ceviz veya fıstık kavrulur sonra harca ilave edilir.
- Kuş üzümü ve baharatlarını da ekleyip biberlerin içi doldurulur.
- Tencereye dizdikten sonra biberlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder