13 Dakikada Lokum Et Tarifi İçin Malzemeler
Et için;
- Dana antrikot
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Sos için;
- 100 gram mantar(6-7 tane yeterli )
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı un
- 1,5 çay bardağı süt ( krema da ekleyebilirsiniz)
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
13 Dakikada Lokum Et Tarifi Yapılışı
- Öncelikle en önemlisi doğru marinasyon ❗️ eti kasaptan parçalanmamış haliyle alıp istediğim boyutta kesiyorum baya kalın kestim nerdeyse 2 parmak kalınlığında 👀.
- Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ete iyice yediriyoruz masaj yapar gibi.
- Hava almayacak şekilde üzerin kapatıp dolaba kaldırıyoruz en az 1 saat ⏰ dinlenecek. Ne kadar dinlenirse o kadar iyi ✅.
- Burada tava çok önemli ben döküm tava kullanıyorum. Yüksek ateşte tavayı 3 dakika kadar süre ısıtıp etleri çatal veya başka bir şeyle deşmeden dürtmeden ❌ tavaya atıyorum.
- Her iki tarafı 3 er dakika mühürleyin.
- Lütfen asla çatalı batırma bastırma gibi şeyler yapmayın içindeki suyu yok edersiniz❌.
- Fırını 200 derecede ısıtın ve direkt döküm tavayı fırına atıp 10 dakika pişirin orta pişmiş isterseniz 8 dakika yeterli ✅
- Fırından alın ama hemen dilimlemeyin🙄 5 dakika dinlendirdikten sonra sulu ve yumuşacık pişmiş etiniz hazır 😍.
- Lütfen ama lütfen doğru tava ve doğru et kullanın😊.
- Sosun yapılışı; Kapya biberi ince kıyın zeytinyağı ekleyip tavada pişirin ardından mantarları atın yüksek ayarda pişsin mantarlar suyunu salmaması için 📌unu da ekleyip kavurun ve sütü azar azar ekleyerek kıvam alana kadar pişirin maydanozu ekleyin📌 karabiber ve tuzu da ekleyip altını kapatın sıcak servis edin🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder