4 Şubat 2021 Perşembe

13 Dakikada Lokum Et Tarifi

 

13 Dakikada Lokum Et Tarifi İçin Malzemeler

Et için;

  • Dana antrikot
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Sos için;

  • 100 gram mantar(6-7 tane yeterli )
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı süt ( krema da ekleyebilirsiniz)
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    13 Dakikada Lokum Et Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle en önemlisi doğru marinasyon ❗️ eti kasaptan parçalanmamış haliyle alıp istediğim boyutta kesiyorum baya kalın kestim nerdeyse 2 parmak kalınlığında 👀.
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ete iyice yediriyoruz masaj yapar gibi.
  • Hava almayacak şekilde üzerin kapatıp dolaba kaldırıyoruz en az 1 saat ⏰ dinlenecek. Ne kadar dinlenirse o kadar iyi ✅.
  • Burada tava çok önemli ben döküm tava kullanıyorum. Yüksek ateşte tavayı 3 dakika kadar süre ısıtıp etleri çatal veya başka bir şeyle deşmeden dürtmeden ❌ tavaya atıyorum.
  • Her iki tarafı 3 er dakika mühürleyin.
  • Lütfen asla çatalı batırma bastırma gibi şeyler yapmayın içindeki suyu yok edersiniz❌.
  • Fırını 200 derecede ısıtın ve direkt döküm tavayı fırına atıp 10 dakika pişirin orta pişmiş isterseniz 8 dakika yeterli ✅
  • Fırından alın ama hemen dilimlemeyin🙄 5 dakika dinlendirdikten sonra sulu ve yumuşacık pişmiş etiniz hazır 😍.
  • Lütfen ama lütfen doğru tava ve doğru et kullanın😊.
  • Sosun yapılışı; Kapya biberi ince kıyın zeytinyağı ekleyip tavada pişirin ardından mantarları atın yüksek ayarda pişsin mantarlar suyunu salmaması için 📌unu da ekleyip kavurun ve sütü azar azar ekleyerek kıvam alana kadar pişirin maydanozu ekleyin📌 karabiber ve tuzu da ekleyip altını kapatın sıcak servis edin🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder