4 Şubat 2021 Perşembe

Damla Kurabiye Tarifi

 

Damla Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Uç kısmı için;

  • Oda sıcaklığında ki margarinle bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Tırtıl kalıbı ile yada krema sıkma duyu ile bir parmak boyunda sıkıp uçlarını birleştirip damla şekli veriyoruz.
  • 160 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya bulayıp hindistan cevizi yada fıstık fındığa buluyoruz.
  • Bitter yada sütlü çikolata(ben bazılarını sade bıraktığım için sadece 80 gr.lik bir paket kullandım)

    Damla Kurabiye Tarifi Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder