14 Şubat Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1/2 sana yağ
- 1 bardak toz şeker
- 1 vanilya
- 1 /3 maya
- 2.3 su bardak ta un
- Yarım paket damla sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı arzunuza göre vişne meyve suyu
Üzerine:
- Biraz tarçın
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- Biraz sütlü damla çikolata
- Tabağınıza domates kabuğunu kullanarak gül yapabilirsiniz
14 Şubat Pastası Nasıl Yapılır?
- Önce yumurta vanilya maya şeker bir kaba konarak iyice ne karıştırılıyor.
- Üzerine bir kuplu tabakta eritilmiş sana yağın içine damla çikolatalar atılıp iyice karıştırılıp eritilir.
- Yumurtalı karışımından içine döküp karıştırdıktan sonra unu ilave edip fırına atıp 15 dk yağlı kağıttan alıp avucunuzun içine alıp iyice pişen hamuru top top hale getirip borcumuz koyun.
- Üzerine ayrı kapta pişmiş olan sütlü muhallebiyi koyup ortalarını parmakla oyun iyice.
- Sonra da üzerine vişne suyunu döküp bir 2 dk. bekledikten sonra fazlasını dökün bir kaba.
- Üzerlerine Hindistan cevizi tarçın sütlü damla çikolataları ekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder