15 Şubat 2021 Pazartesi

14 Şubat Pastası Tarifi

 

14 Şubat Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1/2 sana yağ
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1 /3 maya
  • 2.3 su bardak ta un
  • Yarım paket damla sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı arzunuza göre vişne meyve suyu

Üzerine:

  • Biraz tarçın
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • Biraz sütlü damla çikolata
  • Tabağınıza domates kabuğunu kullanarak gül yapabilirsiniz 

14 Şubat Pastası Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurta vanilya maya şeker bir kaba konarak iyice ne karıştırılıyor.
  • Üzerine bir kuplu tabakta eritilmiş sana yağın içine damla çikolatalar atılıp iyice karıştırılıp eritilir.
  • Yumurtalı karışımından içine döküp karıştırdıktan sonra unu ilave edip fırına atıp 15 dk yağlı kağıttan alıp avucunuzun içine alıp iyice pişen hamuru top top hale getirip borcumuz koyun.
  • Üzerine ayrı kapta pişmiş olan sütlü muhallebiyi koyup ortalarını parmakla oyun iyice.
  • Sonra da üzerine vişne suyunu döküp bir 2 dk.  bekledikten sonra fazlasını dökün bir kaba.
  • Üzerlerine Hindistan cevizi tarçın sütlü damla çikolataları ekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder