15 Şubat 2021 Pazartesi

Biberli Biscuit Ekmeği Tarifi

 

Biberli Biscuit Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un (150 g)
  • 1 çay bardağı yarım yağlı kaşar peynir (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Biberli Biscuit Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta süt, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve karabiberi iyice karıştıralım.
  • Un ve rendelenmiş kaşarı da ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. (Elle yoğurmayın)
  • İnce ince kesilen kapya biber ve mısırı da ekleyip yoğuralım. (Yoğurma işlemi spatula yardımıyla olsun)
  • Hamuru rastgele toplayıp merdane yardımıyla kalınca açalım, hamuru katlayıp tekrar açalım.
  • Bu işlemi birkaç kez yaptıktan sonra tekrar kalınca açtığımız hamura ya kurabiye kalıbı ya da bir bardak yardımıyla şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizelim.
  • 200 derece 15 dk pişirelim. Afiyet olsun♥️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder