3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 yumurta
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- Tuz
İçi için;
- 200gr peynir
- 3 adet yeşil soğan.
Ayrıca;
- 50gr tereyağ
3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce hamuru için yumurtaları bir kaba aldım.
- Üzerine tuzu ekledim çırptım. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum.
- Ele yapışmayan bir hamur olmalı. Üzerini kapattım dinlendirmeye bıraktım.
- İç harcı için yeşil soğanı ince doğradım peynir ile karıştırdım.
- Derin bir tencereye su alarak kaynamaya bıraktım.
- Ayrıca derin bir kaba da soğuk su aldım.
- Hamuru büyük, orta ve küçük olacak şekilde üç parçaya böldüm.
- Önce orta boy olan hamuru un serperek açtım. Ortasına delik açtım.
- Her yerini tereyağ buladığım kek kalıbına hamuru tamamen oturttum.
- Büyük olan hamuru yine un serperek açtım ve ince uzun olacak şekilde dikey kesikler attım.
- Her hamur parçasını önce kaynar suya attım 30 a kadar saydım.
- Diğer yandan sürekli kevgirle hamuru hareket ettirdim birbirine yapılmaması için.
- Kaynar sudan alıp soğuk suya attım. Buradan da yine kek kalıbına dizdim.
- Aralarında tereyağ parçaları ve iç harçtan ilave ettim.
- Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam ettim.
- Son olarak küçük hamur parçasını yine un serperek açtım.
- Ortasına deli açtım ve kek kalıbının en üstüne serdim.
- Alttaki hamuru üste doğru çekerek böreği kapattım.
- En üste yine yumuşamış tereyağ sürdüm.
Önceden ısıtılmış 200derece fırında kızarana kadar pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder