4 Şubat 2021 Perşembe

3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi

 

3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

İçi için;

  • 200gr peynir
  • 3 adet yeşil soğan.

Ayrıca;

  • 50gr tereyağ

    3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce hamuru için yumurtaları bir kaba aldım.
  • Üzerine tuzu ekledim çırptım. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum.
  • Ele yapışmayan bir hamur olmalı. Üzerini kapattım dinlendirmeye bıraktım.
  • İç harcı için yeşil soğanı ince doğradım peynir ile karıştırdım.
  • Derin bir tencereye su alarak kaynamaya bıraktım.
  • Ayrıca derin bir kaba da soğuk su aldım.
  • Hamuru büyük, orta ve küçük olacak şekilde üç parçaya böldüm.
  • Önce orta boy olan hamuru un serperek açtım. Ortasına delik açtım.
  • Her yerini tereyağ buladığım kek kalıbına hamuru tamamen oturttum.
  • Büyük olan hamuru yine un serperek açtım ve ince uzun olacak şekilde dikey kesikler attım.
  • Her hamur parçasını önce kaynar suya attım 30 a kadar saydım.
  • Diğer yandan sürekli kevgirle hamuru hareket ettirdim birbirine yapılmaması için.
  • Kaynar sudan alıp soğuk suya attım. Buradan da yine kek kalıbına dizdim.
  • Aralarında tereyağ parçaları ve iç harçtan ilave ettim.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam ettim.
  • Son olarak küçük hamur parçasını yine un serperek açtım.
  • Ortasına deli açtım ve kek kalıbının en üstüne serdim.
  • Alttaki hamuru üste doğru çekerek böreği kapattım.
  • En üste yine yumuşamış tereyağ sürdüm.
  • Önceden ısıtılmış 200derece fırında kızarana kadar pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder