Çok Pratik İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Çok Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Sütü boşalttığımız tencereyi ocağa alıyoruz. Şeker ve irmiği de ekleyip sürekli çırpıyoruz.
- En son kakaoyu da ekleyip kaynamaya başlayana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp 2-3 dk daha ocakta tutuyoruz ve kenara alıyoruz.
- O sırada vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz.
- Eğer kare borçlanınız varsa daha iyi olur ama benim küçük kare olmadığı için 2 tane dikdörtgene yaptım.
- Kabımızı ıslatıp harcı içine döküyoruz ve oda sıcaklığında ılınması için bırakıyoruz.
- Daha sonra dolapta 2 saate yakın bekletiyoruz.
- Kabı çıkarıp düz bir tabağa ters çeviriyoruz ve kendimizin istediği boyutlarda parçalara ayırıyoruz.
- Üzerine toz Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.
İstersek bunlara da komple de batırabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder