3 Şubat 2021 Çarşamba

Çok Pratik İrmik Tatlısı Tarifi

 

Çok Pratik İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Toz antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

    Çok Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Sütü boşalttığımız tencereyi ocağa alıyoruz. Şeker ve irmiği de ekleyip sürekli çırpıyoruz.
  • En son kakaoyu da ekleyip kaynamaya başlayana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kaynayınca altını kısıp 2-3 dk daha ocakta tutuyoruz ve kenara alıyoruz.
  • O sırada vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Eğer kare borçlanınız varsa daha iyi olur ama benim küçük kare olmadığı için 2 tane dikdörtgene yaptım.
  • Kabımızı ıslatıp harcı içine döküyoruz ve oda sıcaklığında ılınması için bırakıyoruz.
  • Daha sonra dolapta 2 saate yakın bekletiyoruz.
  • Kabı çıkarıp düz bir tabağa ters çeviriyoruz ve kendimizin istediği boyutlarda parçalara ayırıyoruz.
  • Üzerine toz Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.
  • İstersek bunlara da komple de batırabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder