Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
- İç harcı için biraz peynir ve maydanoz
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu alıp karıştıralım.
Daha sonra azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.
Elde ettiğimiz hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizde yuvarlayalım.
Hamuru tezgahın üzerine alalım ve elimizle hafifçe düzeltelim. Ortasına hazırlamış olduğumuz harçtan koyalım ve uçlarını kapatalım.
Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapalım. Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile şekil verdikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırına verelim. Yaklakış 25-30 dakika pişirelim. Poğaçamız hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder