14 Şubat 2021 Pazar

Tutmaç Çorbası Tarifi

 

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet küçük soğan
  • Kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Derin bir tencereye 1 lt su alınır ve kaynatılır.
  • Kaynayan suya erişte, haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek alınır.
  • Erişteler yumuşayıncaya terbiyesi hazırlanır.
  • Bir kasede yoğurt, un, yumurta iyice çırpılır.
  • Terbiyenin içersine sıcak haşlama suyundan bir kaç kepçe koyulup terbiye karıştırılır ve ılıması sağlanır.
  • Tencerenin altı kısılır ve terbiye yavaş yavaş tencereye eklenir bu aşamada sürekli karıştırıyor olmak önemli.
  • Kaynayana kadar pişirmeye devam edilir.
  • Soğan çok küçük olacak şekilde doğranır.
  • Sos tavasına tereyağı ve zeytinyağı alınır.
  • İçersine soğan eklenir ve kavrulur.
  • Kavrulan soğanın içerisine nane ilave edilir ve 30 saniye sonra altı kapatılır.
  • Naneli yağ çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Deneyen herkese afiyet olsun! 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder