Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet küçük soğan
- Kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencereye 1 lt su alınır ve kaynatılır.
- Kaynayan suya erişte, haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek alınır.
- Erişteler yumuşayıncaya terbiyesi hazırlanır.
- Bir kasede yoğurt, un, yumurta iyice çırpılır.
- Terbiyenin içersine sıcak haşlama suyundan bir kaç kepçe koyulup terbiye karıştırılır ve ılıması sağlanır.
- Tencerenin altı kısılır ve terbiye yavaş yavaş tencereye eklenir bu aşamada sürekli karıştırıyor olmak önemli.
- Kaynayana kadar pişirmeye devam edilir.
- Soğan çok küçük olacak şekilde doğranır.
- Sos tavasına tereyağı ve zeytinyağı alınır.
- İçersine soğan eklenir ve kavrulur.
- Kavrulan soğanın içerisine nane ilave edilir ve 30 saniye sonra altı kapatılır.
- Naneli yağ çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
- Deneyen herkese afiyet olsun! 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder