Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 çay bardağı buğday veya mısır nişastası
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış olan margarin veya tereyağını alalım.Elimizle ezelim.
- Ardından sıvı yağını ekleyelim ve ezmeye devam edelim.
- İyice ezilen yağın içine nişastayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Pudra şekerini ekleyelim karıştıralım. Pudra şekeri miktarı artırılabilir şeker miktarını ne kadar sevdiğinize bağlı.
- Şekerli vanilin ve kabartma tozunu da atalım ve elimizle karıştırmaya devam edelim.
- Karışan malzemeleri unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.
- Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- 4 ,5 buçuk su bardağı una hamurun kıvamına göre yarım bardak daha eklenebilir.
- Yoğurduğunuz ve toparlanan hamura istediğimiz gibi şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmadan çıkarıyoruz.
- İlk çıktığında yumuşak görünebilir dinlenince kıvamı gelecektir.
- Buzlukta muhafaza edilebilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder