12 Şubat 2021 Cuma

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 çay bardağı buğday veya mısır nişastası
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

    Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış olan margarin veya tereyağını alalım.Elimizle ezelim.
  • Ardından sıvı yağını ekleyelim ve ezmeye devam edelim.
  • İyice ezilen yağın içine nişastayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Pudra şekerini ekleyelim karıştıralım. Pudra şekeri miktarı artırılabilir şeker miktarını ne kadar sevdiğinize bağlı.
  • Şekerli vanilin ve kabartma tozunu da atalım ve elimizle karıştırmaya devam edelim.
  • Karışan malzemeleri unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.
  • Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • 4 ,5 buçuk su bardağı una hamurun kıvamına göre yarım bardak daha eklenebilir.
  • Yoğurduğunuz ve toparlanan hamura istediğimiz gibi şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmadan çıkarıyoruz.
  • İlk çıktığında yumuşak görünebilir dinlenince kıvamı gelecektir.
  • Buzlukta muhafaza edilebilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder