Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre ılık süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 3 çay kaşığı tuz
- 7 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak )
Anne Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Süt, yağ ve mayayı karıştıralım.
- Tuz ve şekerini de ekleyelim.
- Daha sonra yavaş yavaş elemiş olduğumuz unu ekleyelim.
- Üzerini strecleyip ( ve kalın battaniyeye sarıp ) 1 buçuk saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Vaktiniz olursa 2 saat de mayalandırabilirsiniz.
- İç harcı için peynir, maydanoz, nane, pulbiber, karabiber ve tuzu karıştıralım.
- Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayalım.
- Üzerine temiz bir örtü serip yarım saat te öyle mayalandıralım.
- Daha sonra iç harcını koyup tepsilere dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam, çörekotu ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180° derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca da üstüne temiz bir bez örtelim böylelikle poğaçalar imiz daha yumuşak olur.
Afiyet olsun. 🥰.
Not: hamur mayalanırken çok sabırlı olmalıyız ne kadar çok mayalanırsa o kadar yumuşak poğaçalar imiz olur. Ayrıca poğaçamızı sıcak bir ortamda yaparsak da daha güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder