27 Şubat 2021 Cumartesi

Anne Poğaçası Tarifi

 

Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre ılık süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 7 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak )

    Anne Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Süt, yağ ve mayayı karıştıralım.
  • Tuz ve şekerini de ekleyelim.
  • Daha sonra yavaş yavaş elemiş olduğumuz unu ekleyelim.
  • Üzerini strecleyip ( ve kalın battaniyeye sarıp ) 1 buçuk saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Vaktiniz olursa 2 saat de mayalandırabilirsiniz.
  • İç harcı için peynir, maydanoz, nane, pulbiber, karabiber ve tuzu karıştıralım.
  • Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayalım.
  • Üzerine temiz bir örtü serip yarım saat te öyle mayalandıralım.
  • Daha sonra iç harcını koyup tepsilere dizelim.
  •  Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam, çörekotu ile süsleyelim.
  •  Önceden ısıtılmış 180° derece  fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca da üstüne temiz bir bez örtelim böylelikle poğaçalar imiz daha yumuşak olur.
  • Afiyet olsun. 🥰.

    Not: hamur mayalanırken çok sabırlı olmalıyız ne kadar çok mayalanırsa o kadar yumuşak poğaçalar imiz olur. Ayrıca poğaçamızı sıcak bir ortamda yaparsak da daha güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder