27 Şubat 2021 Cumartesi

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Arası için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Cepler için,

  • İsteğe göre kaşar peyniri domates salatalık marul ve salam

    Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına un harici malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim, mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Hamuru resimdeki büyüklükte açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayıp d şekli verelim.
  • İkiye katladığımız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım.
  • Resimde ki gibi fırın tepsisine yerleştirelim 10 dakikada tepsi mayası yapalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
  • Ilınınca aralarına peynir, marul, salam, domates ve salatalık koyup servis edelim.
  • Deneyenlere afiyet şifa olsun. ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder