Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Arası için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Cepler için,
- İsteğe göre kaşar peyniri domates salatalık marul ve salam
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabına un harici malzemeleri alıp karıştıralım.
- Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim, mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Hamuru resimdeki büyüklükte açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayıp d şekli verelim.
- İkiye katladığımız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım.
- Resimde ki gibi fırın tepsisine yerleştirelim 10 dakikada tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Ilınınca aralarına peynir, marul, salam, domates ve salatalık koyup servis edelim.
Deneyenlere afiyet şifa olsun. ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder