Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram dana ciğeri
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Baharatlar
- Tuz
- Toz kırmızıbiber
- İsot
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- 4-5 adet patates
- 2 adet soğan
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ciğerin zarını temizleyelim ardından ciğerleri şerit halinde kesip küp küp doğrayalım.
- Doğradığınız ciğer kalın olmamalı doğradığınız ciğerleri süzmeye bırakın.
- O sırada patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
- Tepsiye unu alalım üzerine ciğerlerin bir kısmını unun üzerine alıp pürüzsüz olana kadar elimizle karıştıralım ardından süzgece alıp fazla unu eleyelim kızan yağımıza elediğimiz ciğerleri atalım.
- Yaklaşık 40 saniye 1 dakika arası pişecektir ben ince doğradığım için çabuk pişti yine de siz dikkatli kızartın bunu anlamak için bir tane pişen ciğeri alıp ortadan ikiye bölün.
- İçinde kanlanma yoksa ciğer pişmiş demektir pişen ciğerleri başka bir tavaya alalım.
- Ciğerleri pişirdiğimiz yağdan 3 yemek kaşığı alıp pişen ciğerlerin zerine alalım.
- Baharatları da ekleyip iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- Kalan tüm ciğerleri aynı şeklide yapalım son olarak 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayalım üzerine sumak tuz, limon ekleyelim ve ince doğradığımız maydanozu da ekleyelim.
- Ciğerin yanına servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder