11 Şubat 2021 Perşembe

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram dana ciğeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharatlar
  • Tuz
  • Toz kırmızıbiber
  • İsot
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ciğerin zarını temizleyelim ardından ciğerleri şerit halinde kesip küp küp doğrayalım.
  • Doğradığınız ciğer kalın olmamalı doğradığınız ciğerleri süzmeye bırakın.
  • O sırada patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  • Tepsiye unu alalım üzerine ciğerlerin bir kısmını unun üzerine alıp pürüzsüz olana kadar elimizle karıştıralım ardından süzgece alıp fazla unu eleyelim kızan yağımıza elediğimiz ciğerleri atalım.
  • Yaklaşık 40 saniye 1 dakika arası pişecektir ben ince doğradığım için çabuk pişti yine de siz dikkatli kızartın bunu anlamak için bir tane pişen ciğeri alıp ortadan ikiye bölün.
  • İçinde kanlanma yoksa ciğer pişmiş demektir pişen ciğerleri başka bir tavaya alalım.
  • Ciğerleri pişirdiğimiz yağdan 3 yemek kaşığı alıp pişen ciğerlerin zerine alalım.
  • Baharatları da ekleyip iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  • Kalan tüm ciğerleri aynı şeklide yapalım son olarak 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayalım üzerine sumak tuz, limon ekleyelim ve ince doğradığımız maydanozu da  ekleyelim.
  • Ciğerin yanına servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder