11 Şubat 2021 Perşembe

Tencerede 3 Katlı Yaş Pasta Tarifi

 

Tencerede 3 Katlı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  •  1, 5 su bardağı un
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt

Üzerine ;

  • Çilek
  • Beyaz parça çikolata

Krema için ;

  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1 su bardağı süt

    Tencerede 3 Katlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpıcıyla çırpalım sonra üzerine diğer malzemeleri sırayla ekleyip iyice çırpıcıyla çırpalım karıştıralım ve kek hamuru hazır.
  • Sonra aynı ölçüde olması için aynı ölçüde 3 eşit bardağa kek hamurunu bölelim.
  • Tencerenin içini yağlayarak ilk bardağı dökelim ve 9/10 dakika pişirelim
  • Sırayla diğer bardaklardaki kek hamurlarını da aynı şekilde pişirelim ve adet kek elde edelim.
  • Kreması için bir paket hazır pasta kreması kullandım 1, 5 su bardağı süt ile 1 paket kremayı çırpalım ve kremayı hazırlayalım .
  • İlk kek parçasını tabağın üzerine koyalım ve üzerin soğuk süt ile ıslatalım sonra hazırladığımız pasta kremasını sürelim .
  • Sonra üzerine 2. Keki koyup aynı işlemi yapalım sonra 3. Keki aynı şekilde süt ile ıslatalım üzerine pasta kreması sürelim .
  • Pastanın kenarlarına her tarafına pasta kreması sürelim üzerine çilek dilimleri ve beyaz çikolata yerleştirelim
  • 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder