20 Şubat 2021 Cumartesi

Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi

 

Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı;

  • 2 adet kuru kayısı
  • 4 adet kuru incir
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 10-12 adet fındık (veya badem veya kaju veya 4 tam ceviz)

Orta taban;

  • 3 yemek kaşığı labne veya süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal

Üst taban;

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 dilim balkabağı

    Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Kuru meyveleri sıcak suda bekletelim.
  • Daha sonra yulaf ezmesini un gibi bir kıvama gelene kadar robottan geçirelim.
  • İçine kuru yemiş ve kuru meyveleri ekledikten sonra tekrar robottan geçirelim.
  • Orta taban için ayrı bir kapta süzme yoğurt ve balı pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Muffin kalıplarına alt taban malzemelerini yerleştirelim ve üstüne orta taban malzemeyi de dökelim. (6 adet çıktı)
  • Derin dondurucuda bekletelim.
  • Küçük tencerede balkabağı dilimlerini kısık ateşte üstü kapalı olarak haşlayalım. (biraz su ekleyebilirsiniz) haşlandıktan sonra tarçın ve balı ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirelim.
  • En üst tabanı için eşit bir şekilde kabaklı harcımızı paylaştıralım.
  • En az yarım saat buzlukta bekletelim ve hazır. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder