Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı;
- 2 adet kuru kayısı
- 4 adet kuru incir
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 10-12 adet fındık (veya badem veya kaju veya 4 tam ceviz)
Orta taban;
- 3 yemek kaşığı labne veya süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı bal
Üst taban;
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
- 5 dilim balkabağı
Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Kuru meyveleri sıcak suda bekletelim.
- Daha sonra yulaf ezmesini un gibi bir kıvama gelene kadar robottan geçirelim.
- İçine kuru yemiş ve kuru meyveleri ekledikten sonra tekrar robottan geçirelim.
- Orta taban için ayrı bir kapta süzme yoğurt ve balı pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Muffin kalıplarına alt taban malzemelerini yerleştirelim ve üstüne orta taban malzemeyi de dökelim. (6 adet çıktı)
- Derin dondurucuda bekletelim.
- Küçük tencerede balkabağı dilimlerini kısık ateşte üstü kapalı olarak haşlayalım. (biraz su ekleyebilirsiniz) haşlandıktan sonra tarçın ve balı ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirelim.
- En üst tabanı için eşit bir şekilde kabaklı harcımızı paylaştıralım.
- En az yarım saat buzlukta bekletelim ve hazır. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder