Malzemeler
- 150 gram kadar pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz az zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 10 gram kuş üzümü
- Yarım kilodan biraz fazla bamya (300 gram kadar)
- 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Pirinci yıkayalım ve suda bekletelim.
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım. Tavaya zeytinyağı koyalım ve soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
Soğan ve sarımsak pembeleşince kuş üzümü ile dolmalık fıstığı ilave edelim biraz daha kavurduktan sonra pirinci ekleyelim. Pirinci biraz kavuralım ve sıcak suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Suyunu çekince tuz, karabiber, nane ve damak tadınıza uyan diğer baharatları ekleyip demlenmeye bırakalım.
Bamyaların sap kısımlarını bıçak yardımı ile keselim ve içini dikkatli bir şekilde boşaltalım. Hazırladığımız bamyaların içine pirinç harcından dolduralım.
Uygun büyüklükte bir tencerenin tabanına dilimlediğimiz limonları dizelim. Limonların üzerine içini doldurduğumuz bamyaları dizelim. Dolmaların tamamı bitinci üzerine tuz, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ve şeker serpelim. Tencerenin kapağını kapatalım. En kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim.
Biraz soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder