14 Şubat 2021 Pazar

Karışık Tava Kavurma Tarifi

 Malzemeler

  • 250-300 gram antrikot
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 avuç haşlanmış kuru fasulye 2 avuç erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 dal taze soğan
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Kekik, tuz

Hazırlanışı

Eti incecik dilimler şeklinde dilimleyelim. Soğanları piyazlık doğrayalım.

Bir tenceyere kaynar su koyalım ve erişteyi ilave edip pişirelim.

Erişte pişerken dilimlediğimiz etin üzerine biraz tuz, karabiber ve bir yemek kaşığı nar ekşisi dökelim ve karıştıralım.

Tavaya sıvı yağı alalım. Yağ ısınınca etleri arkalı önlü çok kurutmadan pişirelim.

Pişen etleri tavadan alalım, piyazlık doğradığımız soğanları ilave edelim. Soğanlar biraz renk değiştirince ince ince doğradığımız sarımsakları, halka halka doğradığımız kırmızı biberi ve uzun uzun doğradığımız sivri biberleri ekleyip kavuralım. Biberler de kavrulunca birkaç kaşık su ile birlikte halka halka doğradığımız havuçları ekleyelim.

Havuçlar da biraz pişince haşlanan erişte ile birlikte haşlanmış kuru fasulyeyi ilave edelim. Son olarak etleri tekrar tavadaki malzemenin üzerine yerleştirelim. Yarım su bardağından az sıcak su, tuz, karabiber ve kekik ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Tereyağını ekleyip biraz daha kavuralım. İsterseniz başka bir tavada erittiğiniz tereyağına susam ekledikten sonra etlerin üzerine bu şekilde ekleyebilirsiniz. Susam ete ayrı bir aroma katıyor.

Etler iyice yumuşayınca tüm malzemeyi tavanın bir kenarına çekelim ve kalan boş bölüme bir yumurtayı kıralım ve tuz ekleyerek yumurtayı burada pişirelim.

Yumurta pişince tavadaki diğer malzeme ile karıştıralım. Son olarak tavadan aldığımız kavurmamıza hazırladığımız kıyılmış maydanoz ile istediğimiz büyüklükte doğradığımız taze soğanı ilave edip karıştıralım ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder