12 Şubat 2021 Cuma

Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi

 

Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane tost ekmek veya arzuya göre başka ekmek çeşidi(küp küp doğranacak)

Tavuklu karışım için:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 ortaboy kuru soğan (küp küp doğranacak)
  • 1-2 diş sarımsak (ezilecek)
  • 1 tavuk göğüsü (küp küp doğranacak)
  • 250 gram mantar (ince veya küp küp doğranacak)
  • 1 1/2 (yarım) – 2 çay bardağı (büyük boy) sıvı krema
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuzunuzu soya sosuna göre dengeleyin
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzerine serpmek için:

  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri (1 çay bardağı)

Borcam ölçüsü küçük/ortaboy

Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce küp küp doğradığınız ekmekleri borcama koyup ve borcamı da önceden ısıttığımız 200 derece fırına verin. Tam kızarana kadar.
  2. Arada ekmekleri çevirip/karıştırıp tekrar fırın kapağını kapatın.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve soğanınızıda katıp kavurun.
  4. Şimdi sarımsağınızıda katip biraz kavurun.
  5. Ardından tavuk göğsünüze katıp iyice soteleyin/kavurun.
  6. Rengi değiştiğinde mantarlarınızıda katip karıştırın ve tavanın üzerini kapağıyla kapatın.
  7. Mantarların suyunu çekmesine izin verin.
  8. Bu aşamadan sonra kapağı alın tavadan ve iyice karıştırın harcımızı.
  9. Soya sosunu dokun ve karıştırın şimdi tüm diğer kalan malzemeleride katıp karıştırın.
  10. Harcımızı ekmekli borcamın üzerine heryere gelecek şekilde yayın ve peynirimizide harcımızın üzerine serpin.
  11. Tekrar fırına verin.
  12. Yaklaşık 13-15 dakika fırında pişsin yemeğimiz. Üzeri kızarana kadar. Servise hazır.
    Not:Patlıcanda güzel gider bu yemeğe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder