Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 tane tost ekmek veya arzuya göre başka ekmek çeşidi(küp küp doğranacak)
Tavuklu karışım için:
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 ortaboy kuru soğan (küp küp doğranacak)
- 1-2 diş sarımsak (ezilecek)
- 1 tavuk göğüsü (küp küp doğranacak)
- 250 gram mantar (ince veya küp küp doğranacak)
- 1 1/2 (yarım) – 2 çay bardağı (büyük boy) sıvı krema
- 2-3 yemek kaşığı soya sosu
- Tuzunuzu soya sosuna göre dengeleyin
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine serpmek için:
- Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri (1 çay bardağı)
Borcam ölçüsü küçük/ortaboy
Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi Yapılışı
- İlk önce küp küp doğradığınız ekmekleri borcama koyup ve borcamı da önceden ısıttığımız 200 derece fırına verin. Tam kızarana kadar.
- Arada ekmekleri çevirip/karıştırıp tekrar fırın kapağını kapatın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve soğanınızıda katıp kavurun.
- Şimdi sarımsağınızıda katip biraz kavurun.
- Ardından tavuk göğsünüze katıp iyice soteleyin/kavurun.
- Rengi değiştiğinde mantarlarınızıda katip karıştırın ve tavanın üzerini kapağıyla kapatın.
- Mantarların suyunu çekmesine izin verin.
- Bu aşamadan sonra kapağı alın tavadan ve iyice karıştırın harcımızı.
- Soya sosunu dokun ve karıştırın şimdi tüm diğer kalan malzemeleride katıp karıştırın.
- Harcımızı ekmekli borcamın üzerine heryere gelecek şekilde yayın ve peynirimizide harcımızın üzerine serpin.
- Tekrar fırına verin.
- Yaklaşık 13-15 dakika fırında pişsin yemeğimiz. Üzeri kızarana kadar. Servise hazır.
Not:Patlıcanda güzel gider bu yemeğe.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder