12 Şubat 2021 Cuma

Apple Pie Tarifi

 

Apple Pie Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 100 gram tereyağı
  • 40 gram süt (1/4 (çeyrek) çay bardağı)
  • 40 gram sıvı yağ (1/4 (çeyrek) çay bardağı)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un

İç harcı ı̇çı̇n;

  • 4 adet elma
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 kase ceviz içi
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

    Apple Pie Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim üstü kapalı şekilde dolapta 15 dk bekletelim.
  • Bu arada iç harcımızı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Küçük bir tavada yaklaşık 5 6 dk şeker ile elmaları kavuralım.
  • Ocaktan alıp tarçını ceviz içini ekleyip kenarda soğumaya bırakalım.
  • Hamuru dolaptan çıkaralım.
  • Yarısından fazlasını tabanını tereyağ ile yağladığımız orta boy tart kalıbının tabanına yayalım.
  • Elimizle bastırarak her yerinin kalıba yapışmasını sağlayalım.
  • Üzerine elma harcımızın tamamını yerleştirelim kalan hamurla da üzerine dilediğimiz şekilleri yapalım.
  • 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin fırından çıkarınca servis tabağımıza alıp ılımasını bekleyelim.
  • Ilıyınca isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Afı̇yet olsun.

    📌Tart pişince kabından çıkarmadan soğumasını bekleyip daha sonradan servis tabağına alın aksi taktirde dağılabilir.

    📌Tartınızın kalın olmasını isterseniz ölçüyü 2 kat uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder