Apple Pie Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 100 gram tereyağı
- 40 gram süt (1/4 (çeyrek) çay bardağı)
- 40 gram sıvı yağ (1/4 (çeyrek) çay bardağı)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
İç harcı ı̇çı̇n;
- 4 adet elma
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 kase ceviz içi
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Apple Pie Tarifi Yapılışı
- Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim üstü kapalı şekilde dolapta 15 dk bekletelim.
- Bu arada iç harcımızı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Küçük bir tavada yaklaşık 5 6 dk şeker ile elmaları kavuralım.
- Ocaktan alıp tarçını ceviz içini ekleyip kenarda soğumaya bırakalım.
- Hamuru dolaptan çıkaralım.
- Yarısından fazlasını tabanını tereyağ ile yağladığımız orta boy tart kalıbının tabanına yayalım.
- Elimizle bastırarak her yerinin kalıba yapışmasını sağlayalım.
- Üzerine elma harcımızın tamamını yerleştirelim kalan hamurla da üzerine dilediğimiz şekilleri yapalım.
- 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin fırından çıkarınca servis tabağımıza alıp ılımasını bekleyelim.
- Ilıyınca isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afı̇yet olsun.
📌Tart pişince kabından çıkarmadan soğumasını bekleyip daha sonradan servis tabağına alın aksi taktirde dağılabilir.
📌Tartınızın kalın olmasını isterseniz ölçüyü 2 kat uygulayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder