15 Şubat 2021 Pazartesi

Bazlamada Yumurta Tarifi

 

 Bazlamada yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet bazlama (tarif sayfada mevcut)
  • 5-6 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase julyen doğranmış sucuk
  • 1 kase julyen doğranmış sosis
  • 4 adet yumurta

Üzerine:

  • Kekik
  • Kırmızı toz biber

Bazlamada Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir, sucuk ve sosis julyen doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. (Ben kuymak için kullandığım peyniri kullandım. Eriyen tür olması yeterli)
  • Bazlamalar hafif içten kesilir ve tabanı kalacak şekilde içi çıkartılır. Eritilmiş tereyağı sürülür. Zemini peynir ile kaplanır.
  • Kenarlarına sucuk ve sosisler yerleştirilir. Ortasına bir adet yumurta kırılır. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. (Fırına göre süre değişebilir.)
  • Yumurtanın sarısı akışkan olması istenirse kontrol edilmelidir. Fırından alındığında kenarlarına tereyağı sürülür. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder