Bazlamada yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet bazlama (tarif sayfada mevcut)
- 5-6 çorba kaşığı tereyağı
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase julyen doğranmış sucuk
- 1 kase julyen doğranmış sosis
- 4 adet yumurta
Üzerine:
- Kekik
- Kırmızı toz biber
Bazlamada Yumurta Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritilir, sucuk ve sosis julyen doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. (Ben kuymak için kullandığım peyniri kullandım. Eriyen tür olması yeterli)
- Bazlamalar hafif içten kesilir ve tabanı kalacak şekilde içi çıkartılır. Eritilmiş tereyağı sürülür. Zemini peynir ile kaplanır.
- Kenarlarına sucuk ve sosisler yerleştirilir. Ortasına bir adet yumurta kırılır. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. (Fırına göre süre değişebilir.)
- Yumurtanın sarısı akışkan olması istenirse kontrol edilmelidir. Fırından alındığında kenarlarına tereyağı sürülür. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder