15 Şubat 2021 Pazartesi

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • (200 ml bardak)
  • Yarım kg un (4-4,5 su bardağı kadar)
  • 300 ml su(1,5 su bardağı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Aralara sürmek için:

  • 100 gr tereyağı
  • 50 gr zeytinyağı (Oda sıcaklığına getirilmiş tereyağına zeytinyağını ekleyip iyice yedirin.)

İç malzemesi için:

  • 1 kg ıspanak
  • 1 orta boy yemeklik kuru soğan
  • 1 y. kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, çok az rende muskat
  • Ezine inek peyniri

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 y kaşığı süt

Ispanaklı Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğurup 20 dk dinlendirin. Sonra 12 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız bir bezenin üzerine tereyağı sıvıyağ karışımından sürüp ikinci açtığınız bezeyi üzerine kapatın.
  • Kenarlarını bastırarak sıkıştırın. Bu şekilde 6 adet, pasta tabağı büyüklüğünde açılmış bezemiz olacak.
  • Her yufkanın altını üstünü yağlayarak ve aralarına streç film sererek 3 erli gruplar halinde 2 tepsiye alın ve tepsinin üzerini streçleyin.
  • Oda sıcaklığında 3-4 saat bekledikten sonra (isterseniz oda sıcaklığında birkaç saat bekletip buzdolabına alıp (3-4 saat) tekrar oda sıcaklığında birkaç saat bekletip açabilirsiniz)
  • Yağladığınız bir zemine alıp uçlarından yavaşça esneterek, açabildiğiniz kadar ince açın.
  • Kenarlarda kalan hamurları incecikte olsa aldım ben. Rahatsız oluyorum.
  • Onlardan da tavada pasta tabağı kadar bir katmer pişirdim, harika oldu.
  • En son açtığınız hamurun uç kısmından ıspanaklı içi boydan boya döşeyin ve sarın.
  • Sarıyer böreği şekli vererek tepsiye döşeyin. Yumurta sarısı-süt karışımından sürüp 200 dereceye ısınmış fırında nar gibi kızartın. Afiyet olsun🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder