Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- (200 ml bardak)
- Yarım kg un (4-4,5 su bardağı kadar)
- 300 ml su(1,5 su bardağı kadar)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Aralara sürmek için:
- 100 gr tereyağı
- 50 gr zeytinyağı (Oda sıcaklığına getirilmiş tereyağına zeytinyağını ekleyip iyice yedirin.)
İç malzemesi için:
- 1 kg ıspanak
- 1 orta boy yemeklik kuru soğan
- 1 y. kaşığı sıvıyağ
- Tuz, pul biber, karabiber, çok az rende muskat
- Ezine inek peyniri
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 y kaşığı süt
Ispanaklı Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurup 20 dk dinlendirin. Sonra 12 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız bir bezenin üzerine tereyağı sıvıyağ karışımından sürüp ikinci açtığınız bezeyi üzerine kapatın.
- Kenarlarını bastırarak sıkıştırın. Bu şekilde 6 adet, pasta tabağı büyüklüğünde açılmış bezemiz olacak.
- Her yufkanın altını üstünü yağlayarak ve aralarına streç film sererek 3 erli gruplar halinde 2 tepsiye alın ve tepsinin üzerini streçleyin.
- Oda sıcaklığında 3-4 saat bekledikten sonra (isterseniz oda sıcaklığında birkaç saat bekletip buzdolabına alıp (3-4 saat) tekrar oda sıcaklığında birkaç saat bekletip açabilirsiniz)
- Yağladığınız bir zemine alıp uçlarından yavaşça esneterek, açabildiğiniz kadar ince açın.
- Kenarlarda kalan hamurları incecikte olsa aldım ben. Rahatsız oluyorum.
- Onlardan da tavada pasta tabağı kadar bir katmer pişirdim, harika oldu.
- En son açtığınız hamurun uç kısmından ıspanaklı içi boydan boya döşeyin ve sarın.
- Sarıyer böreği şekli vererek tepsiye döşeyin. Yumurta sarısı-süt karışımından sürüp 200 dereceye ısınmış fırında nar gibi kızartın. Afiyet olsun🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder