Bereket Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 göbek marul
- 1/4 kırmızı marul
- 1 küçük kereviz
- 1 yeşil elma
- 1 narın taneleri
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 tutam zencefil
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
Sos için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı limon suyu
- Tuz
Bereket Salatası Nasıl Yapılır?
- Bulguru yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Süzün. Tuz ve zencefil ekleyip harmanlayın.
- Elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan jülyen doğrayın. Kararmaması için limon suyunun yarısını dilimlerin üzerine gezdirerek dökün.
- Marulun göbek bölümünden faydalanmak için parçalamadan ceviz büyüklüğünde ayırın. Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.
- Geniş bir salata kasesine salata malzemesini harmanlayın. Sosu servise sunmadan hemen önce ekleyip karıştırın. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder