Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 70 gr tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
İç malzeme
- 2 diş sarımsak
- 150 gr lor peyniri
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı krema
- 1 tutam kişniş
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?
- Süzme yoğurt, krema ve sarımsak üçlüsü ile konuklarınızın beğeneceği başka börekler de hazırlayabilirsiniz.
- Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt, sıvıyağ, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve tuzu ilave edin.
- Malzemeleri iyice yoğurup pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün.
- 1 saat buzdolabında dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kasede karıştırın.
- Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
- Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4’er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın.
- Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.
- Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder