Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler
- 200 g beyaz çikolata
- 4 yumurta
- 40 cl soğuk sıvı krema(35%yağlı)
- 1 paket vanilya
Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı
- İlk önce beyaz çikolata bain marie usulü eritilir. Eridiğinde oda ısısında beş dakika kadar soğutulur.
- Yumurtaların beyaz ve sarı kısımları dikkatli bir şekilde ayırılır.
- Yumurta sarılarını teker teker beyaz çikolata karışımına eklenir ve el çırpıcısıyla iyice karıştırıp buzdolabında bekletilir.
- Sonra yumurta beyazları büyük bir karıştırma kabına alınır, bir fiske tuz eklenir ve mikser ile köpükler oluşana kadar çırpılır, buzdolabında bekletilir.
- Önceden buzdolabInda bekletilmiş bir başka karıştırma kabına soğuk sıvı krema ve vanilya ilave edilir, mikserle krem şanti olana kadar çırpılır. (⚠️soğuk olması çok önemli yoksa krem şanti gibi köpürmez).
- Yaptığımız krem şantiyi beyaz çikolatalı karışıma nazikçe eklenir tahta kaşık ile veya silikon spatula ile.
- Sonra buzdolabında beklettiğimiz köpürmüş yumurta beyazları ilave edilir ve güzelce karıştırılır köpükleri söndürmeden.
- Beyaz çikolatalı mousse yaklaşık 12 saat buzdolabında bekletilir.
- Üzerini ahududu ve beyaz çikolatalı parçalarla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun 🤤😋♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder