3 Şubat 2021 Çarşamba

Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g beyaz çikolata
  • 4 yumurta
  • 40 cl soğuk sıvı krema(35%yağlı)
  • 1 paket vanilya

    Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı

  • İlk  önce beyaz çikolata bain marie usulü eritilir. Eridiğinde oda ısısında beş dakika kadar soğutulur.
  • Yumurtaların beyaz ve sarı kısımları dikkatli bir şekilde ayırılır.
  • Yumurta sarılarını teker teker beyaz çikolata karışımına eklenir ve el çırpıcısıyla iyice karıştırıp buzdolabında bekletilir.
  • Sonra yumurta beyazları büyük bir karıştırma kabına alınır, bir fiske tuz eklenir ve mikser ile köpükler oluşana kadar çırpılır, buzdolabında bekletilir.
  • Önceden buzdolabInda bekletilmiş bir başka karıştırma kabına soğuk sıvı krema ve vanilya ilave edilir, mikserle krem şanti olana kadar çırpılır. (⚠️soğuk olması çok önemli yoksa krem şanti gibi köpürmez).
  • Yaptığımız krem şantiyi beyaz çikolatalı karışıma nazikçe eklenir tahta kaşık ile veya silikon spatula ile.
  • Sonra buzdolabında beklettiğimiz köpürmüş yumurta beyazları ilave edilir ve güzelce karıştırılır köpükleri söndürmeden.
  • Beyaz çikolatalı mousse yaklaşık 12 saat buzdolabında bekletilir.
  • Üzerini ahududu ve beyaz çikolatalı parçalarla süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🤤😋♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder