3 Şubat 2021 Çarşamba

Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gram yumuşak tereyağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • 4 çay bardağı un(dikkatli ekleyin lütfen bende 4 çay bardağı arti 1 yemek kaşığı yeterli oldu)

Şerbeti:

  • 250 ml su bardağı ölçüsü
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • 5 dakika orta derecede kaynatılıp soğumaya bırakılır.

    Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağ ve sıvı malzemeleri kabımıza alıp iyice karıştıralım.
  • Üzerine kalan katı malzemeleri ve unu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Unu azar azar ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurun yarısını alarak tezgahın üzerinde rulo şeklinin verelim.
  • Daha sonra üzerine bastırarak yaklaşık 6 cm genişliğinde yayalım. Hamuru bardak veya kurabiye aparatı ile ay şeklinde keselim.
  • Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız tatlıların üzerine çizikler atarak şekil yapalım.
  • Önceden ısınmış 190°fırında yaklaşık 25-30 dakika pişecek.
  • Tatlımız fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.
  • Şerbeti çekip dinlendikten sonra tüketebiliriniz. Afiyet bal şeker olsun. :)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder