Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 125 gram yumuşak tereyağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
- 4 çay bardağı un(dikkatli ekleyin lütfen bende 4 çay bardağı arti 1 yemek kaşığı yeterli oldu)
Şerbeti:
- 250 ml su bardağı ölçüsü
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon
- 5 dakika orta derecede kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tereyağ ve sıvı malzemeleri kabımıza alıp iyice karıştıralım.
- Üzerine kalan katı malzemeleri ve unu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Unu azar azar ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurun yarısını alarak tezgahın üzerinde rulo şeklinin verelim.
- Daha sonra üzerine bastırarak yaklaşık 6 cm genişliğinde yayalım. Hamuru bardak veya kurabiye aparatı ile ay şeklinde keselim.
- Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayalım.
- Hazırladığımız tatlıların üzerine çizikler atarak şekil yapalım.
- Önceden ısınmış 190°fırında yaklaşık 25-30 dakika pişecek.
- Tatlımız fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.
- Şerbeti çekip dinlendikten sonra tüketebiliriniz. Afiyet bal şeker olsun. :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder