17 Şubat 2021 Çarşamba

Bol Çikolatalı, Limonlu Porsiyonluk Kek Tarifi

 

Bol Çikolatalı, Limonlu Porsiyonluk Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 130 gram yumuşak tereyağı (yarım paketten biraz fazla)
  • 90 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 40ml krema ( yarım çay bardağı)
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 160 gram un (1 1/2 (yarım) su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 80 gram yoğurt ( yarım su bardağı)
  • Limon kabuğu rendesi ve suyu

Dekorasyon için:

  • 150g bitter çikolatalı ve 50 gram beyaz kuvertür
  • Çikolata parçacıkları

    Bol Çikolatalı, Limonlu Porsiyonluk Kek Tarifi Yapılışı

  • Fırını önceden 200 derece ısıtın.
  • Silikon kalıbı yağlayın ve unlayın.
  • Tereyağı, şeker ve tuzu krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Limon kabuğu rendesi ekleyin.
  • Yoğurt, krema ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyip karıştırıp tereyağı ve yoğurt karışımına dikkatlice katın.
  • Hamur ile kalıpları 3/4 oranında doldurun.
  • Karışımın iyi dağılması için kalıbı masanın üzerine biraz hafifçe vurun.
  • Yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın, kısa bir süre soğumaya bırakın ve bir tel rafa çevirin.
  • Çikolata kaplaması için:Çikolatayı eritin ve kekleri içine batırın.
  • Üzerine beyaz çikolata gezdirin.
  • Ve soğumaya bırakın.
  • Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder