17 Şubat 2021 Çarşamba

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak tereyağı
  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu kıyılmış
  • Yaklaşık üç bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • İçine beyaz peynir

    Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı eritilir ,sırasıyla yoğurt ,yumurta ,kabartma tozu, tuz,  eklenir .
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Çok iri olmayan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın .
  • Elinizle biraz açıp içine peynir koyup yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak susam serpilir .
  • 180 derecede pişmesi için fırına verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder