12 Şubat 2021 Cuma

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi

 

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta (büyük boy)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

İçine koymak için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
  • 3 adet muz

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz veya fıstık
  • Çikolata sosu (isteğe bağlı)

    Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Keki için; yumurta ve toz şekeri güzelce çırpalım.
  • Sıvıyağ ve süt ekleyip karıştıralım.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyip çırpalım.
  • Yağlayıp unlanmış dikdörtgen borcama yaptığımız harcı dökelim ve 170 derecede 20 dakika pişirelim. (kontrollü pişirelim).
  • Karıştırma kabına 1 su bardağı sütü ve kremşantiyi alıp çırpalım.
  • Dolapta en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  • Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekin kenarlarından bıçakla çizik atalım.
  • Kaşık yardımıyla üstteki kek katmanını sıyıralım. (resimde var).
  • Ayırdığımız kek parçalarını robotta çekip toz haline getirelim.
  • Muzları dilimleyim. Kremşantiyi dolaptan çıkarıp damla çikolatayı ilave edelim.
  • Ortasını çukurlaştırdığımız keki bir çay bardağı sütle ıslatalım.
  • Hazırladığımız kremşantiyi her tarafına yayalım.
  • Üzerine muz dilimlerini sıralayalım. (dilerseniz önce muz dilimlerini dizip sonra kremşantiyi yayın).
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip (isteğe bağlı) rondoda çektiğimiz kek tozunu tatlımızın her tarafı kapanacak şekilde yayalım.
  • Üzerine tekrardan çikolata sosunu gezdirip cevizle süsleyelim.
  • Not: Eğer bir paket kremşantinin az geleceğini düşünürseniz bir paket yerine 2 pakette kullanabilirsiniz. Diğer paketi de yapıp muzların üzerine yayabilirsiniz. Ama ben hafif bir tatlı olsun diye bir paket kremşanti kullanmayı tercih ettim.

    Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder