Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta (büyük boy)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
İçine koymak için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- 3 adet muz
Üzerini süslemek için;
- Ceviz veya fıstık
- Çikolata sosu (isteğe bağlı)
Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Keki için; yumurta ve toz şekeri güzelce çırpalım.
- Sıvıyağ ve süt ekleyip karıştıralım.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyip çırpalım.
- Yağlayıp unlanmış dikdörtgen borcama yaptığımız harcı dökelim ve 170 derecede 20 dakika pişirelim. (kontrollü pişirelim).
- Karıştırma kabına 1 su bardağı sütü ve kremşantiyi alıp çırpalım.
- Dolapta en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekin kenarlarından bıçakla çizik atalım.
- Kaşık yardımıyla üstteki kek katmanını sıyıralım. (resimde var).
- Ayırdığımız kek parçalarını robotta çekip toz haline getirelim.
- Muzları dilimleyim. Kremşantiyi dolaptan çıkarıp damla çikolatayı ilave edelim.
- Ortasını çukurlaştırdığımız keki bir çay bardağı sütle ıslatalım.
- Hazırladığımız kremşantiyi her tarafına yayalım.
- Üzerine muz dilimlerini sıralayalım. (dilerseniz önce muz dilimlerini dizip sonra kremşantiyi yayın).
- Üzerine çikolata sosu gezdirip (isteğe bağlı) rondoda çektiğimiz kek tozunu tatlımızın her tarafı kapanacak şekilde yayalım.
- Üzerine tekrardan çikolata sosunu gezdirip cevizle süsleyelim.
Not: Eğer bir paket kremşantinin az geleceğini düşünürseniz bir paket yerine 2 pakette kullanabilirsiniz. Diğer paketi de yapıp muzların üzerine yayabilirsiniz. Ama ben hafif bir tatlı olsun diye bir paket kremşanti kullanmayı tercih ettim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder