13 Şubat 2021 Cumartesi

Börekçilerde Satılan Kıymalı Böreğin Orijinal Tarifi

 

Börekçilerde Satılan Kıymalı Böreğin Orijinal Tarifi  İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Aralarını yağlamak için;

  • 200 gram (%75 yağlı)margarin
  • Sıvı yağ

İçi için;

  • 250gr kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Börekçilerde Satılan Kıymalı Böreğin Orijinal Tarifi  Yapılışı 

  • Öncelikle yoğurma kabına un, su ve tuz alınıp güzelce yoğrulur.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 200 gram %75 yağlı margarin kullanılması gerekiyor .
  • Börekçiler bu börek için %90 yağlı margarin kullanıyor o çıtırlığı yakalamak için margarinin yağ oranı önemli.
  • Margarin bir kaba alınarak el veya kaşıkla yoğrulur.
  • Kıyma, soğan bir tavada kavrulur ve içine tuz ve karabiber eklenip hazır hale getirilir.
  • Hamur 8 eşit parçaya bölünüp, yuvarlanarak bezeler oluşturulur.
  • Açılan hamurlardan birinin üzerine 1 yemek kaşığı dolusu margarin yayılır ve diğer hamur üzerine kapatılıp kenarlardan parmaklarla bastırılır.
  • Daha sonra içindeki margarinin her yerine eşit dağılması için elinizle yada merdane veya oklava ile hamurun üzerine bastırın.
  • Bu şekilde aralarına yağ konularak ikili olarak 4 adet hamur elde edilir.
  • Aralarına sıvı yağ sürülüp bir tabakta üst üste alınan hamurlar üzerine bir streç film kapatılarak 90 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurlar tezgahın üzerinde el ile kenarlarından çekiştirilerek açılabileceği en ince hale gelene kadar açılır.
  • Açılan hamurun üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ serpilip el ile yayılır.
  • İç harcından bir miktar açılan hamurun içine yayılıp önce kenarlarından ortaya doğru zarf gibi kapatıp daha sonra sarılarak kol böreği şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilen tepsiye hazırlanan 4 börek dizilir.
  • 13-200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • **püf noktaları*** ; Hamurunu iyi yoğurmanız gerekir .Margarinin yağ oranının yüksek olması gerekir. Margarini yoğurmanız gerekir. İki hamurun arasına margarinin eşit şekilde yayılması gerekir. Hamuru en az 1, 5 saat dinlendirmeniz gerekir. Açarken yırtılmalar olabilir, sorun olmaz. Fırına vermeden önce fırını ısıtmanız gerekir Üzerine yumurta sarısı vs. Sürülmez. Margarin kullanmayanlar tereyağ kullanabilir fakat tereyağının çok fazla erimiş olmaması gerekir.

    Afiyet olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder