5 Şubat 2021 Cuma

Browni Tarifi

 

Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket sütlü çikolata parçalanmamış
  • 2 paket bitter çikolata parçalanmış
  • 6 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (Ben 1-2 parmak eksik ekliyorum hep damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket beyaz çikolata parçalanmış

    Browni Tarifi Yapılışı

  • Önce bir tavada tereyağını eritin, parçalanmış sütlü çikolataları ve bitter çikolataları ekleyip spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • 3 yumurta, şeker ile vanilini mikser ile çırpın.
  • İçine erimiş tereyağlı çikolataları aktarıp çırpmaya devam edin, sonra un ile tuzu da ekleyip karıştırın.
  • Kare borcama yağlı kağıdı yerleştirin tabanından dışarıya doğru hafif sarkacak.
  • Kek karışımını borcama dökün, beyaz çikolataları eşit bir şekilde elinizle yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. Browniyi daha cıvık seviyorsanız 20-30 dk pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder