5 Şubat 2021 Cuma

Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tarifi

 

Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı un

İç dolgusu için ;

  • İri kıyım ceviz

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon damlası

    Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti kaynatalım, kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte kaynasın ve soğumaya alalım,.
  • Hamurunu yapmak için mayayı çalıştırmak için ılık su süt ve şekeri ilave edelim az bekleyelim ve ardından irmik un gelsin güzelce karıştırıp kıvamı krep kovamı olacak sakın cıvık oldu diye un eklemeyin .
  • İrmik içinde şişecek, 10 dakika mayalanmaya bırakalım karıştıralım irmikler fazla şiştiyse az su ilavesi ile açabilirsiniz. Umarım gerek kalmaz.
  • Yanmaz tavayı ısıtalım ve kısık ateşte pankek yapar gibi yapıyoruz ancak sadece tek yüzlerini pişiriyoruz.
  • Görsellerde izlediğiniz gibi içlerini ceviz ile doldurup yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
  • Arkadaşlar tavaya hamuru ince koymaya çalışın.
  • Kadayıfları kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz çıtır olmasındaki şart bol yağda yavaş yavaş uzun süreli kızartmak 😉 soğuk şerbete alıyoruz 1, 5 -2 dakika hemen çevirip çıkarıyoruz fazla kalırsa hamur olur dışı hafif çıtır olmalı 😎.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder