16 Şubat 2021 Salı

Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tarifi

 

Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 – 3, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı kenarları için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağından bir parmak az tahin
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker 

    Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak hamur için unun ortasına çukur açarak maya ve şekeri ekleyelim.
  • Üzerine ılık sütü dökelim. Kalan malzemeleri de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • 40 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamuru 7 eşit parçaya bölelim.
  • Yuvarladığımız hamuru elimizle ya da bir bardak yardımıyla ortası çukur olacak şekilde açalım.
  • Ortasına tahinli harçtan koyup kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kızarana kadar pişirelim.
  • Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder