14 Şubat 2021 Pazar

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 paket kuru maya (Yoksa yarım paket yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 6 su bardağı yinede kontrollü ekleyin

Hamuru Açmak İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Ara Katları İçin

  • Marul
  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Domates

    Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı 

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler yapıyoruz.
  • Elimizle hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz bir fırçayla sıvı yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
  • Deklare sıvı yağ sürüp dörde katlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen poğaçalarımız soğuduktan sonra ara katlarına domates peynir marul koyarak servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder