14 Şubat 2021 Pazar

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz (Küçük dövülmüş)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 çay bardağı un

Üzeri İçin

  • Ayırdığımız yumurta beyazı
  • Ceviz (Küçük dövülmüş)
  • Beyaz çikolata

    Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı 

  • Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeler eklenip elle yoğrulur.
  • Daha sonra un ilave edilip kıvam alana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan bir kıvam olur ve un gerekirse ilave edilir.
  • Yağlı kağıt üzerine alınır, hamurla fazla oynamadan elle kare şekli verilir (Yüksekliği 2 cm)
  • Küçük kareler kesilir. Her kare önce yumurta beyazına ve sonra cevize bulanır.
  • Fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  • Hafif pembeleşince çıkartılır. Soğuduktan sonra beyaz çikolata ile süslenir. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder