17 Şubat 2021 Çarşamba

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta

Arası için;

  • Marul
  • Domates
  • Peynir

Bu ölçülerle 15 adet çıkıyor.

Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir cezvede 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu ılık olacak şekilde ısıtalım.
  2. Isınınca içerisine 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip karıştıralım.
  3. Şeker eriyince yoğurma kabımıza dökelim ve üzerine mayayı ekleyip maya eriyene kadar karıştıralım. (şekerli süt sayesinde maya daha hızlı aktifleşecektir.).
  4. Daha sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerine süreceğimiz yumurta sarısını ayırıp beyazınıda hamura katıp karıştırıyoruz.
  5. Karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyelim yumuşak bir hamur olunca üzerini hava almayacak şekilde sıkıca kapatıp 1-1. 5 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamur mayalanınca hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. 15adet olması lazım.
  7. Daha sonra bu bezeleri tatlı tabağından biraz küçük olacak şekilde açalım üzerine elimizle ve ya fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim.
  8. Sonra ikiye katlayalım yine yağ sürelim tekrar katlayalım. ( yağ sürmemizin amacı cep olacak kısımların birbirine yapışmaması. ).
  9. Bütün bezelere bu işlemi uygulayalım.
  10. Bitince tepsinin üzerine nemli bir bez kapatalım ve 15dakika tepside mayalanmasını bekleyelim.
  11. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı susam serpip 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  12. Poğaçalar pişince tepsiyi çıkartıp üzerine nemli bir bez kapatarak poğaçaların soğumasını bekleyelim daha sonra cep kısımlarına isteğe bağlı malzeme koyalım.

Afiyet olsun🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder