13 Şubat 2021 Cumartesi

Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2.5 su bardağı un( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı küçük kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın( isteğe göre)

    Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve nişastayı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  • Ardından un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Yumuşak, ele yapışmayan, şekil verilebilir bir hamur elde ediyoruz.
  • Daha sonra küçük küçük kırdığımız cevizleri ekliyoruz. ( ı̇steğe göre tarçında ekeleyebilirsiniz ben ekledim çok lezzetli oluyor)
  • Daha sonra minik olacak şekilde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 160 derece fırında pişiriyoruz. (altlarının kızarması yeterli üstlerini çok fazla kızartmayın).
  • Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder