Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2.5 su bardağı un( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 1 çay bardağı küçük kırılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın( isteğe göre)
Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve nişastayı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Ardından un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Yumuşak, ele yapışmayan, şekil verilebilir bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra küçük küçük kırdığımız cevizleri ekliyoruz. ( ı̇steğe göre tarçında ekeleyebilirsiniz ben ekledim çok lezzetli oluyor)
- Daha sonra minik olacak şekilde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz.
- Önceden ısıttığımız 160 derece fırında pişiriyoruz. (altlarının kızarması yeterli üstlerini çok fazla kızartmayın).
Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder